Csehország: Nem is annyi a fertőzöttek száma, mint amennyivel számoltak

Csehországban felülvizsgálták a koronavírus-járvány statisztikai adatait, aminek következtében egyharmaddal csökkent a betegek, és jelentősen megugrott a gyógyultak száma – közölte a cseh egészségügyi minisztérium hétfőn honlapján.

Az egészségügyi miniszter által a múlt héten elrendelt felülvizsgálat eredménye alapján Csehországban hétfőn 3525 beteget tartottak nyilván, ami 1775-tel, tehát egyharmaddal kevesebb, mint a korábbi kimutatásokban szereplő adat.

A kórházakban 149 beteget ápolnak, akik közül 15-nek az állapota súlyos. A meggyógyultak száma 11 428, majdnem 1800-zal több, mint a korábbi statisztikában. A járványban hétfő reggelig 371 ember halt meg.

Adam Vojtech miniszter szerint az egészségügy és a tisztiorvosi szolgálat is nagy nyomás alatt dolgozik, az adatok több úton jutnak el a központba, ezért időnként rendet kell tenni a kimutatásokban.

Csehországban jelenleg több mint 10 helyi fertőzésgóc van, és az utóbbi két hétben a korábbiaknák magasabb volt a napi fertőzések száma is, amiért az érintett helyeken, illetve régiókban szigorították az óvintézkedéseket.

A cseh kormány hétfőn tárgyalja meg az úgynevezett szemaforrendszer bevezetését, amely a járvány súlyossága alapján négy kategóriába (piros, sárga, zöld, kék) sorolná a településeket és a régiókat.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek