4 napig nem működik a Selye Gimnázium Észak-Komáromban

A komáromi Selye János Gimnázium 3 pedagógusánál is kimutatták a koronavírust, míg a diákok körében szintén 3-mal nőtt esetszám, így a gimnazisták között összesen már 11 pozitív esetet tartanak számon. Komolyabb panaszai egyik fertőzöttnek sincsenek.

Szombatra kiderült, hogy a 6 karanténban tartózkodó pedagógus tesztjei közül 3 pozitív lett. Emellett új eseteket talált a Komáromi Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) a diákok körében is. Közülük az egyik gimnazista alsóbb évfolyamból, s nem az egész hetet karanténban töltő két osztályok valamelyikéből származik. Ő már másfél hete nem jár gimnáziumba, vélhetően nem az iskolán belül fertőződött meg. Ugyanakkor az osztálytársai karanténba kerültek, s kedden fognak átesni a teszteken, ahogyan további 8 pedagógus is.

Andruskó Imre iskolaigazgató elmondta, hétfőn még a megszokott mederben zajlik majd az oktatás, azok számára, akik nem kényszerültek karanténba. Keddtől péntekig azonban saját hatáskörben – tehát a közegészségügyi hivataltól függetlenül, de a fenntartó Nyitra megye tudtával – lezárja a gimnázium épületét, majd a beltereket egy magáncég teljeskörűen fertőtleníteni fogja. Ebben az időszakban távoktatásra áll át a gimnázium, s leginkább a teszteredményektől függ majd, hogy október 5-én újranyitják-e az épületet.

Az iskolavezető kifejtette, a fertőzöttek közül senkinek sincsenek komolyabb panaszai, mindannyian otthon lábadoznak. Hangsúlyozta, folyamatosan kapcsolatban áll a RÚVZ munkatársaival, nagyon elégedett a munkájukkal, s annak ellenére segítőkészek, hogy óriási terhelés alatt állnak. „Véleményem szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e vírusjárvány az iskolákban, hanem hogy mikor és milyen mértékben“ – tette hozzá Andruskó.

Az intézményben szeptember 19-én regisztrálták az első pozitív esetet, majd az elmúlt hét folyamán folyamatosan emelkedett a fertőzött személyek száma. A két érintett osztály, valamint a velük kapcsolatban levő pedagógusok végig karanténban tartózkodtak, s távoktatás útján folytatták tovább az iskolai munkát.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek