BÁCS-KISKUN megyei Heti visszapillantó

Visszapillantó lapszemle. ezekről a témákról olvashattak  a PannonHírnök Bács-Kiskun megye 2022.32. heti  hírei között

Közélet-Politika-Kultúra

 

ezekről a témákról olvashattak  a PannonHírnök Bács-Kiskun megye 2022.08.08.- 08.13. napi hírei között

Közélet-Politika-Kultúra

Ebben a cikkünkben röviden összefoglaljuk a hét folyamán történt megyét érintő eseményeket, amelyekkel portálunkon foglalkoztunk. Amennyiben valamelyik téma jobban érdekel valakit, kattintson a szövegbe ágyazott linkekre, amelyek az eredeti, teljes cikkekre mutatnak!

A kecskeméti egyetemmel bővült a szövetség

A Neumann János Egyetemmel bővült júliusban az Erasmus+ keretében támogatott Európai Egyetemek Szövetségében részt vevő, magyar felsőoktatási intézmények köre – Írja az MTI a Kulturális és az Innovációs Minisztérium (KIM) szerdai közleményére hivatkozva.

Azt írták, a kecskeméti Neumann János Egyetemnek az Európai Egyetemi Szövetségben való részvétele elősegíti a magyar felsőoktatás nemzetközi vonzerejének növelését, amely nemcsak a külföldi hallgatók számára fontos, hanem a versenyképes magyar diploma biztosításához is hozzá­járul.

https://pannonhirnok.com/a-kecskemeti-egyetemmel-bovult-a-szovetseg/

Koszorúzással emlékeztek az elhunyt repülőkatonákra Kecskeméten

A második világháborúban hősi halált halt és a békében, szolgálatteljesítés közben a Magyar Néphadseregben és a Magyar Honvédség kötelékében életüket vesztett repülőkatonák tiszteletére rendezett megemlékezést a Magyar Veterán Repülők Szövetsége Kecskeméti Tagszervezete pénteken a kecskeméti temetőben.

Immár 16 éve hagyomány, hogy a Repülők Napja alkalmából tartott megemlékezésen megjelentek elhelyezik a Repülők Hősi emlékművénél a kegyelet koszorúit. A pénteken megrendezett eseményen jelen voltak Szeverényi Kálmán hadnagy és Villám Mihály tizedes hősi halottak és szolgálatteljesítés közben életüket vesztett repülőkatonák hozzátartozói is.A megemlékezésen Baranya Imre, a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis honvédségi alkalmazottjának szavalatát követően dr. Remes Péter nyugállományú orvos ezredes beszédében felelevenítette a repülők emlékművének történetét, majd megrendülten emlékezett elhunyt katonatársaira. https://pannonhirnok.com/koszoruzassal-emlekeztek-az-elhunyt-repulokatonakra-kecskemeten/

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek