Behúzott függönyök mögött: a Halak jegy lakása

A február 20. és március 20. között született Halak számára fontos az otthon kényelme, ahol nyugodtan el lehet vonulni a világ zajától.

Mivel álmodozó, kevésbé gyakorlatias jegy, könnyen „elúszik”, ami a takarításra is igaz lehet… Ezért praktikus lehet számára a praktikusan kialakított, jól rendben tartható lakás. Ha erre nem figyel, könnyen eluralkodhat otthonában a káosz.

Ugyanakkor e jegy szülöttei nem érzik jól magukat a ma oly divatos minimál stílus és rendszerezési trend nyomán kialakított lakókörnyezetben, mert ez nem illeszkedik jól a Halak lelkizős-romantikus hajlamához.

Vízparti hangulat

E jegy életében kifejezetten hangsúlyos szerepe van a víznek és a világos tereknek, ami a környezetének kialakításában is megmutatkozhat. Jól érzi magát a vízzel kapcsolatos színek, formák között. Így a kék és a zöld árnyalatai (például az akvamarin, azúr, égkék és türkiz), a tengerhez köthető motívumok, sok üveg felülettel, igazán kellemes életteret biztosíthatnak a Halak számára. Ugyanakkor a fa, mint természetes anyag és a natúr színvilág szintén jó közeg a számára. Ez megmutatkozhat a padlózatban vagy a mázolatlan bútorokban is.

Kényelmes zugok a békés elvonuláshoz

Bár szereti kizárni a külvilágot, nem szabad vastag, ódivatú drapériákra gondolnunk az ablakon. Sokkal inkább illik a Halak természetéhez az organza vagy taft könnyedsége, mert ezek szabadon engedik áramlani a napfényt.

   pisces-1375080364-zodiac-decor13

A béke, a pihenés számára a kényelmes fotelokkal vagy kanapéval ellátott nappali és a megfelelő elvonulást biztosító hálószoba is alkalmasak lehetnek.

Ha már ejtőzésről van szó: fürdőszobáról se feledkezzünk meg! Ez az a helyiség, ahol a legnagyobb tere nyílik a tengerparti hangulat megidézésének, legyen szó akár a kék és a fehér színű falakról és bútorokról, vagy akár a kiegészítőkről.

marine-set1

 Nem erőssége a főzés és a  takarítás

A Halak többre becsüli a kényelmet a rendnél és az a bonyolult konyhai műveleteket is szívesen kihagyja. A kisebb méretű konyha is megfelel a számára, feltéve, hogy könnyű rendben tartani.

Nem a modern bútorok híve és az sem zavarja, ha különböző stílusú bútorok keverednek a lakásában. Egy Halak szívesen él kopott, régi holmik között is, mert ezek jó táptalajt jelentenek a múltba révedéshez vagy a romantikus álmodozáshoz. Sőt, szívesen szerzi be a dolgait akár lomtalanítások alkalmával is.

Egészen különleges szín- és formaérzéke van, ennek köszönhetően a változatos formákat képes kellemes, esztétikus környezetté ötvözni.

Az asztrológia jegyek lakásának jellemzőit bemutató sorozatunk első részében a Vízöntő lakberendezési szokásaival foglalkoztunk:

Mutasd a lakását, megmondom mi a csillagjegye!

 

Képek forrása: http://satbfl.com, http://3.bp.blogspot.com, http://www.aapkisaheli.com/, http://www.marlboroughtiles.com, https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

 


Hasonló cikkek