Belsőépítészeti munkával még tovább szépül a füredi BalaPort

A belsőépítészeti munkálatok zajlanak az épülő balatonfüredi BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény átadása 2025 elejére várható – közölte keddi sajtótájékoztatóján a BalaPort megaprojekt alapító tulajdonosa.

Szepesi Richárd elmondta, hogy jelenleg a válaszfalakat húzzák fel, zajlik a tetőszigetelés, befejeződött a belsőépítészeti design tervezése.

 

Az épülő BalaPort szállodakomplexum Balatonfüreden a sajtóbejárás napján, 2023. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A 22,5 milliárd forintos beruházás 2 hektáros területen fekszik a Tagore sétány szomszédságában. Huszonnégy apartman, 102 szállodai szoba, 4 étterem, 188 férőhelyes mélygarázs kap majd helyet a komplexumban, amelyhez egy 203 férőhelyes kikötő is tartozik – tette hozzá.

 

Önerőből, hitelből és állami támogatásból épül a BalaPort

 

A szállodát 120 alkalmazott fogja majd egész éven át üzemeltetni. Szepesi Richárd elmondta azt is, hogy a beruházás 6,9 milliárd forintos állami támogatásból, 3,5 milliárd forint hitelből, 12,1 milliárd forint önerőből valósul meg.

 

Drónnal készült felvételen az épülõ BalaPort szállodakomplexum (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Hozzátette: az ötcsillagos szálloda a Le Meridien BalaPort Lake Balaton Resort a Marriott International első vidéki tagjaként kezdi meg majd működését.

 

Forrás. MTI

Nyitókép: A drónnal készült felvételen az épülő BalaPort szállodakomplexum Balatonfüreden a sajtóbejárás napján, 2023. szeptember 12-én (Fotó: MTI/ Vasvári Tamás)

Kövessen minket a Facebookon is!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek