BOTRÁNY: Hitlernek adott igazat a BBC riportere

Botrányt kavart a BBC egyik riporterének kijelentése csak hetekkel azután, hogy a CNN korábbi újságírójáról is kiderült, hogy Hitler-párti üzeneteket osztott meg a közösségi médiában.

Tala Halawa a BBC riportere borzasztó antiszemita üzeneteket osztott meg a közösségi portálon – jelentette a Jeruzsálemben található Honest Reporting kutató intézet. A média óriás alkalmazottja még Hitler iránti támogatását is kifejezte.

Izrael sokkal nagyobb náci mint Hitler. Ja és Hitlernek igaza volt. Az IDF menjen a pokolba. Imádkozzatok Gázáért” – írta Twitteren a riporternő.

“Tala Halawa online újságíró a BBC-nél. Direkt módon befolyásolja és hozza létre a hírtartalmat, amelyet milliók néznek meg világszerte. Milyen világ az, ahol egy ilyen kijelentéseket tevő személy dolgozhat egy professzionális híradónak?”

– tette fel a kérdést az Honest Reporting szintén Twitteren.

Miután leleplezték a riporternő antiszemita üzeneteit, kiderült, hogy a BBC valószínűleg nem ellenőrizte le teljes mértékben a hölgy hátterét, mielőtt alkalmazták volna a palesztin afférokról való nemzetközi tudósító szerepében. A szervezet jelentése után Halawa közösségi média profiljait törölték, de bizonyítékok továbbra is fennmaradtak az Izrael-ellenes, zsidógyűlölő magatartásáról.

A Cionisták nem tudnak megelégedni a vérünkkel” – írta például egy korábbi tweetben. Sőt korábban gúnyt űzött egy olyan tragédiából, amely során baltával gyilkolták meg a zsidókat palesztin terroristák Jeruzsálem Har Nof nevű negyedének egyik zsinagógájában. A durva üzenetek ellenére mégis alkalmazta őt a BBC, amelynek szlogenje az, hogy a “bizalomra épül” a cég.

Függetlenek vagyunk, pártatlanok és őszinték. Bátran, de fair módon beszélünk és helyesen cselekszünk. Betartjuk az ígéreteinket és felelősséget vállalunk a tetteinkért” – írja saját honlapján a BBC.

Az Honest Reporting nyomozója Emmanuel Miller kijelentette, hogy Halawa nem csak, hogy nem teljesíti a BBC által felállított elvárásokat, de egy profi, tényszerű tudósító és újságíró teljes ellentétét testesíti meg. A BBC szóvivője reagált a hírekre a brit Independent portáljának és kiemelte, hogy vizsgálat indult az újságíró ellen, az ügyet pedig nagyon is komolyan veszik.

 

Forrás: hitradio.hu

 

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek