Bővült a Magyar falu program: újabb két pályázat született

Két új pályázat jelent meg a Magyar falu program keretében. Hazánk kistelepülésein óvodák játszóudvarai és nyilvános játszóterei újulhatnak meg. A magyar falvak ezen kívül közterületek karbantartásához szükséges eszközöket is vásárolhatnak – mondta el az MTI-nek Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Az “Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” alprogram az önkormányzatok tulajdonában lévő játszóterek felújítását, építését, valamint az óvodai játszóudvar és kültéri játékok, eszközök vásárlását célozza meg. Az egy-egy fejlesztésre maximálisan igényelhető támogatási összeg 5 millió forint, a pályázati keret 2 milliárd forint.

A “Közterület karbantartását célzó eszközbeszerzés” elnevezésű alprogram a belterületi közterületek megfelelő karbantartásához, közparkok, járdák, járda melletti zöldterületek, emlékhelyek fenntartásához, gondozásához járul hozzá új eszközök, munkagépek beszerzésével. A helyhatóságok által maximálisan igényelhető támogatási összeg 15 millió forint, az alprogramra pedig 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

A kormány a most induló két alprogramra együttesen 5 milliárd forint forrást biztosít. A pályázati kiírások április 20-án jelentek meg a kormany.hu weboldalán, a benyújtásra május 20. és június 19. között lesz lehetőség.

A pályázat benyújtására az 5000 vagy ennél kevesebb lakosú települések önkormányzatai vagy önkormányzati társulásai jogosultak.


Hasonló cikkek