Bringára fel!

Bike Day néven Miskolc egész napos rendezvénnyel készült a Tour de Hongrie borsodi szakaszára a hosszú hétvégén.

A szervezők igyekeztek felhívni a figyelmet a sportolás fontosságára, az egészséges életmódra és a kerékpározás jótékony hatásaira. A Szent István téren gyereksarokkal, körbringával, bicikli kiállítással, Boxelo-pályával, PC-Bike bajnoksággal, selfie station-nel, Decathlon szervizzel, gyermek tanpályával, kerékpáros egyesületek programjaival, valamint koncertekkel várták az érdeklődőket.

Két keréken a tanpályán

Idén is jelen volt a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete. Munkatársaik egy frissítőpontot alakítottak ki, ahol ötféle ízesítésű limonádét kínáltak csakis természetes összetevőkből. Hamar a látogatók kedvencévé vált az a kerékpár, amelyre felpattanva saját fizikai erővel lehetett narancsból levet préselni, és az így keletkezett „facsarádé” nevű italt rögtön el is tudták fogyasztani.

Szombaton délután fél négykor érkeztek meg a Tour de Hongrie negyedik szakaszának versenyzői, ezután következett az eredményhirdetés.  A 123 fős mezőny Karcagról indulva  182 kilométert letekerve  érkezett a borsodi megyeszékhelyre. Elsőként a német Nikodemus Holler, másodikként az olasz Manuel Belletti, harmadikként a lengyel Kamil Malecki ért célba. A magyarok közül Valter Attila teljesített a legjobban, ő ötödik lett ezen a napon.

Eredményhirdetésre várva

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője, valamint Kriza Ákos, Miskolc polgármestere adta át a díjakat a miskolci befutó dobogósainak, de gratulált a győzteseknek Géra Imre, a mexikói és a müncheni olimpia résztvevője, a magyar válogatott tagja, továbbá Csathó Péter magyar bajnok is.

A miskolci szakasz győztesei: (b-j) Manuel Belletti, Nikodemus Holler, Kamil Malecki

Sárga mezt kapott az összetett egyéni versenyt vezető Manuel Belletti, de övé lett a zöld mez is, mivel a gyorsasági pontversenyben szintén ő állt az élen. A piros mezt a hegyi pontverseny első helyezettje, a lengyel Patryk Stosz kapta, míg a fehér mez az összetett versenyben legjobb magyar kerékpárosnak  Valter Attilának járt.

Dobogósok és a díjakat átadó miskolci stáb

Vasárnap a Kazincbarcika környéki 128 kilométerrel folytatódott, és egyben zárult is az idei Tour de Hongrie. A versenyzők Kazincbarcikáról indulva  a Bükk festői szépségű részein áthaladva  érkeztek vissza ugyanoda. Az ötödik szakasz győztesei: Nikodemus Holler (első), Matteo Moschetti (második), Kamil Malecki (harmadik), összetettben pedig Manuel Belletti (első), Kamil Malecki (második), Paolo Toto (a harmadik helyen).

Az idei Tour de Hongrie győztese Manuel Belletti lett.

(Fotó: Vona Ildikó / PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek