Buszmegállót és kerékpárutat adtak át Ballószögön

Ünnepélyes keretek között adták át szombaton az új központi buszmegállót, illetve a Kadafalváig kiépített két sávos kerékpárutat Ballószögön

Az ünnepes szalagátvágást követően került sor az új kerékpárút bejárására, Somogyi Lajos polgármester, Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere vezetésével.

Az ezerhatszáz méter hosszú kerékpárút Ballószög új része és Kadafalva között épült meg. Legfontosabb szakasza a Karácsonyi Óvoda és település belterülete közötti rész, ami biztonságosabbá teszi az intézmény megközelítését. A ballószögi önkormányzat elképzelései között szerepel, hogy a következő fejlesztési ciklusban a Határ útig két új fedett váróval és kerékpártárolóval ellátott buszöblök, illetve gyalogátkelőhelyek és forgalomlassító műtárgyak épüljenek.

Somogyi Lajos polgármester elmondta, hogy a kerékpárosbarát fejlesztés keretében valósult meg a településközpont és a lakott településrész közötti kerékpárforgalmi útvonal kialakítása Ballószög és Kadafalva között. A projekt részeként épül meg a központi fedett buszmegálló és kerékpártároló, illetve a Nyúl vendéglő előtti buszöböl. A beruházásra 123 millió forintot nyertünk a megyei Település-, és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, valamint 18 millió forint többlet támogatást kaptunk. Az önkormányzat a projekt előkészítéséhez közel 23 millió forinttal járult hozzá. A kerékpárút megtervezése 2015-ben kezdődött el.

Juhász Márta

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek