Léván gondoltak a várpark felújítására is

Léva városa felújítja a várparkot. Az elkerített területen megújítják a tavat, továbbá színpadot és új járdákat építenek, valamint a közvilágítást is bevezetik.

A városi képviselők a park felújításának első szakaszára 466 456 eurót fogadtak el.

A várpark felújítása hosszú éveken át stagnált. Ennek az volt az oka, hogy a terület nem a város, hanem a Nyitra Megyei Önkormányzat tulajdonában volt.

A várpark 2017-ben került a város tulajdonába. Egy évvel később a városháza tervezetet készíttetett a várpark felújítására, amelyet a nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem Kert- és Tájépítészeti Tanszékének hallgatói dolgoztak ki. A hallgatók 4 változatot készítettek, amelyekben a város kéréseit és prioritásait is figyelembe vették.

Ezek között a tó és a növényzet felújítása, a járdák kiépítése, illetve egy játszótér és egy kisebb színpad kialakítása szerepelt. A történelmi műemlék közelségének figyelembevételét szintén feltételül szabták. A felújítás során a parkban található fák állapotát is ellenőrizték.

A munkálatok több szakaszban fognak zajlani. A park felújításával a lévai vár hozzá méltó környezetbe kerül, a lakosoknak pedig új lehetőségeik lesznek a pihenésre és a szabadidejük eltöltésére.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek