Csodaváros lett Kiskőrös

Karácsonyi fényárban úszik Kiskőrös, utcáit több ezer izzóval díszítették fel. Rengetegen mennek ki este megcsodálni a központot, a kijárási tilalom előtt nagyon jó program lehet egy séta az ünnepi díszben öltözött városban.

A mindenkit érintő világjárvány ellenére a lehetőségekhez képest Kiskőrösön is megtartották az adventi előkészületeket. A nagyobb tömegeket vonzó közösségi rendezvények ugyan idén elmaradtak, de a korábbi évekhez hasonlóan számos jótékonysági akcióval igyekeztek segíteni a rászorulókon ebben az évben is.

A  kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat kétszáz kiskőrösi gyermek karácsonyát tette örömtelivé az adományozóknak köszönhetően. Továbbá a történelmi egyházak helyi csoportjai és más civil egyesületek is adományokat juttattak el egyedülállóknak, időseknek és rászoruló nagycsaládosoknak. Kiskőrös városa számára  fontos, hogy mindenkinek megpróbálják szebbé tenni a karácsonyt, még ha a vírus okozta körülmények között ez nehéz is. Ugyanakkor Kiskőrös, Petőfi Sándor szülőhelye, így sokan látogatnak ide.

Juhász Márta

Forrás: baon.hu


Hasonló cikkek