Dél-szlovákiai birkózó siker 221 versenyző összecsapásában

A nyári szünetet, a felkészülési időszakot követő első nagyszabású korosztályos nemzetközi birkózótornán megismétlődött az előző három kiírás forgatókönyve, a vásárútiak negyedszer is otthon tartották polgármesterük kupáját.

A nagy népszerűségnek örvendő kötöttfogású tornán, a Polgármester-kupa negyedik felvonásán Ausztria, Csehország, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Ukrajna és Szlovákiai 221 versenyzője csatázott a győzelemért. Köztük az idei bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál néhány érmes helyezettje.

„Hat versenyzőnk került győztesként a viadal krónikájába, gyűjteményünket további nyolc medállal gyarapítottuk. A nagy konkurenciára való tekintettel nem volt egyszerű feladat dobogós helyezést szerezni. Természetesen javunkra vált, hogy házigazdaként szám szerint huszonegyen léptek tőlünk szőnyegre. Hervai Dominiknek ítélte oda a zsűri a legjobb hazai versenyzőnek járó különdíjat is.” – tájékoztaott a tornáról id. Soós Tamás, a vásárúti birkózóklub elnöke.

„Védenceink három aranyéremmel kerültek rivaldafénybe, a csapatok versenyében a második legeredményesebb szlovákiai klubként a hatodik helyen zártunk.” – büszkélkedett a gömöri alakulat sikerlistájával Radnóti József, a rimaszombati Lokomotíva birkózóklub alelnöke.

A somorjaiak a magas-tátrai edzőtáborozás befejezése után érkeztek a viadalra. „Gönczi Nathan 8 ellenfelét legyőzve került a dobogó legfelső fokára.” – ecsetelte legsikeresebb versenyzőjük győzelmének értékét Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

A további dél-szlovákiai klubok birkózói közül komáromi és dunaszerdahelyi győztese, füleki, gútai, marcelházai és naszvadi dobogós helyezettje is volt a csallóköziek monstre tornájának.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek