Két felvidéki vendéglátóhely is magyarországi díjat kapott

Minden díjat átadtak, mely az Utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak jár. Hétfőn Budapesten, a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára fontosnak tartja, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016 óta támogatja a külhoni magyar kisvállalkozókat, köztük számos turisztikai szolgáltatót – jelezte. A külhoni magyar vállalkozások 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha őket támogatják, azzal magyar családok sokaságát segítik.

Idén is 30 kategóriában adtak át elismeréseket.

A díjazottak közt van a Komáromi járásban található szentpéteri St. Petrus Vini étterem, amely az év felvidéki magyar étterme lett, az év felvidéki magyar szálláshelye díjat pedig a helembai Kék Hal étterem és panzió kapta meg.

Kék Hal

A Párkány közeli Helembán festői környezetben található a Kék Hal étterem és panzió, közvetlenül a Kovácspataki-hegyek természetvédelmi területen, gyönyörű kilátással a Dunára és a környékre.

Az St. Petrus Vini étterem ételei minőségéről és változatosságáról vált ismertté.

Az ételek készítése során nagy figyelmet fordítanak az alapanyagok frissességére és minőségére, és lehetőség szerint a régióból származó termékeket használják fel az ételek elkészítése során, helyi beszállítóktól szerzik a kiváló minőségű sertés- és mangalicahús-alapanyagot. Az étterem gasztronómiája bátran ötvözi a hagyományos ízeket a modern gasztronómiai irányzatokkal.

Mivel a St. Petrus Vini borászattal is rendelkezik, az ételekhez kiváló minőségű saját borokat is kínál, amelyeket a vendégek az étterem impozáns építésű pincéjében kóstolgathatnak kedvükre.

Az év erdélyi magyar szálláshelye a Gyimesi Skanzen Panzió lett. Az év erdélyi magyar étterme a Pethő Étterem, az év vajdasági magyar szálláshelye a Vila Elizabet, az év vajdasági magyar étterme a Hedera Étterem, az év muravidéki magyar szálláshelye a Panonska Vas, az év muravidéki magyar étterme a Pri Lujzi, az év horvátországi magyar szálláshelye a Piros-Étterem Piros Csizma, az év horvátországi magyar étterme pedig a Restoran Citadella. A kárpátaljai magyar intézmények, éttermek és szálláshelyek az ukrajnai háborús menekültek ellátásában való aktív részvételért és példás helytállásért kaptak elismerést.

Forrás: MTI, ujszo.com

Fotó: Faceboook

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek