Domaszék: energiatakarékos a sportcsarnok

A település sportcsarnokának tetőfelújítása miatt nem kevés energiát takarít meg az intézmény, ami a pénzspóroláson kívül a környezettudatosságot is segíti.

Domaszék egyébként is azok közé a községek közé tartozik, ahol szinte folyamatosan közösségi összefogások és jelentős felújítások zajlanak, ám most még egy színtéren fontos lépést tett az önkormányzat. Ugyanis a sportcsarnok tetőjavítása már évek óta esedékes, anyagmegőrzés épületvédelem, energiatakarékosság és a sportolási lehetőségek szemszögéből nézve is.

A moranettv.hu arról számolt be, hogy 20 millió forintot nyertek az öltözők feletti tetőszerkezet teljes megújítására és az épület külső ajtóinak cseréjére.

Ez a felújítási folyamat egy újabb lépése annak a tervnek, mely segítségével az intézmény teljesen függetlenné tud válni a közmű szolgáltatásoktól, hiszen már a most is jelentős zöld energia felhasználás mellett, további energia megtakarítással számol a kivitelező és a tulajdonos önkormányzat is – írja a lap.

A pályázaton megnyert összeget kipótolta az önkormányzat, hogy a projekt teljes legyen. Így a beruházás teljes költsége 34 millió forintos keretösszegből valósul meg.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek