Döntöttek a mindszenti víztoronyról

A Csongrád – Csanád megyei település víztornya mára igazi jelképpé vált a lakosok számára. De rossz állapotban van, így dönteni kellett a sorsáról

Sem a lakosok, sem a polgármester nem akart megválni az építménytől, hiszen hasznos funkciót lát el. Habár nem kifejezetten mutatós, emblematikussá lett az évek során. Sokféle tervet készítettek, hogy megmentsék, végül azonban csak egyet választhattak.

Sokáig úgy volt, hogy felújítják és építenek egy kisebbet is, hogy a funkciót meg tudják tartani. Hisz jelenleg a benne lévő  2-300 köbméter víz a háztartásokban használt víz ellennyomását, valamint a település tűz- víz hálózatának működését biztosítja.Viszont a vizsgálatok során az derült ki, hogy néhány év alatt veszélyessé válna a torony.

Terhelés nélkül is legfeljebb tíz évet jósoltak a statikailag instabil szerkezetnek. Sajnos helyrehozhatatlanul korrodált a vasbeton szerkezete, néhány év múlva akár életveszélyes is lehet az állapota – tájékoztatta a delmagyar.hu-t az új eredményekről Zsótér Károly Sándor polgármester.

Tehát az öreg toronynak mennie kell, bármennyire is sajnálja azt a lakosság egy része. A lebontására és egy új víztorony megépítésére több, mint 100 millió forintos támogatást kapott a település. Így újabb fejlesztések várhatók Mindszenten. 

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek