Dubaji tenisztorna – Fucsovics a negyeddöntőben

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornán.

    A világranglista 44. helyezettje szerdán a szerb Dusan Lajoviccsal csapott össze az Aviation Club Tennis Centre 1-es pályáján, már villanyfényben. A nyíregyházi játékos kellemes emlékeket őrizhetett riválisáról, akit múlt kedden 7:6 (7-3), 6:3-ra legyőzött a dohai nyitófordulóban.
Második meccsükön a magyar éljátékos 1:1-nél bréklabdákat hárított, de 30 éves ellenfelének ez már nem sikerült 2:1-nél. Fucsovicsnak a brékelőny még nagyobb lendületet adott, 150 kilométer/órával ütötte a nyerőket, belgrádi riválisa pedig továbbra sem tudott mit kezdeni a fonákjára érkező bivalyerős tenyeresekkel. Ismét elbukta az adogatását, Fucsovics pedig egy ásszal lezárta a 26 perces szettet.

A folytatásban Lajovic 2:0-ra meglépett, ám a magyar játékos rögtön visszabrékelt, majd fej fej mellett haladtak a felek. Az ellenfél magyar szempontból a legrosszabbkor brékelt, amikor Fucsovics a játszmában maradásért szervált, így 70 perc elteltével következhetett a döntő szett.
Ebben 2:2-nél jött az újabb Fucsovics-brék, a továbbra is higgadtan és magabiztosan ütő, 29 éves játékos hamarosan 4:2-re vezetett. Lajovic “segített” néhány rontással, egy kettős hiba is belefért, majd a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 5:4-nél könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 48 percig tartott.
Fucsovicsra a negyeddöntőben a második helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov vár, a világranglista nyolcadik helyezettje ebben a hónapban harmadszor kerül szembe a nyíregyházi játékossal: a rotterdami döntőben 7:6 (7-4), 6:4-re verte Fucsovicsot, aki négy nappal később kimerültség miatt visszalépett a Rubljov elleni negyeddöntőtől Dohában.

A magyar játékos az MTI-nek elsőként a Lajovic elleni két meccsről beszélt:
“Edzőmmel, Nagy Zoltánnal próbáltunk okoskodni, hasznosítani a dohai tapasztalatokat, de minden meccs más, még azon belül is képesek változtatni ellenfeleim, mint ahogy én is. Most jól jöttek a testre ütött szerváim, és hogy próbáltam tovább a játékban tartani a labdát, mint Lajovic” – mondta a magyar teniszező. Hozzátette, emellett pontosabb és erőszakosabb volt, ami úgy néz ki, bevált, mert több hibára tudta kényszeríteni ellenfelét.
Ami a Rubljov elleni harmadik márciusi mérkőzését illeti, Fucsovics Márton közölte: bármilyen furcsa, szeret vele játszani, viszont kikapni nem.
“Most fél órával többet pihenhetek mint ő, remélem, elég lesz…” – zárta szavait.
A két játékos dubaji összecsapása csütörtökön 17.30 óra körül kezdődik.

Eredmények:
nyolcaddöntő:
—————
Harris (dél-afrikai)-Krajinovic (szerb, 14.) 7:6 (7-5), 6:4
korábban:
Fucsovics Márton-Dusan Lajovic (szerb, 11.) 6:1, 4:6, 6:4
Rubljov (orosz, 2.)-Fritz (amerikai, 15.) 6:3, 6:1
Shapovalov (kanadai, 3.)-Hurkacz (lengyel, 13.) 6:4, 6:3
Sinner (olasz, 16.)-Bautista Agut (spanyol, 4.) 6:4, 3:6, 7:5
Chardy (francia)-Hacsanov (orosz, 8.) 6:7 (3-7), 6:4, 6:4
Karacev (orosz)-Sonego (olasz, 17.) 3:6, 6:3, 6:4
Nisikori (japán)-Bedene (szlovén) 6:4, 6:4

Sport | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek