E-töltőoszlopokat telepítenek Mórahalomra

Elektromos autó töltőállomásokat telepítenek Mórahalmon, hogy erősítsék a város lakóinak környezettudatos szemléletét, jó példát mutassanak  és mindeközben fellendítsék a turizmust.

Az elektromos autók hazánkban is egyre népszerűbbek, kényelmes, gazdaságos vezetést biztosítanak, s közben a fenntarthatóságot szolgálják, nem szennyezik közvetlen módon a környezetet, ráadásul zajkibocsájtásuk is sokkal kisebb. Természetesen az e-autókat is karban kell tartani, de ezek a költségek kevésbé viselik meg a pénztárcánkat, példának okáért, mert a féktárcsák csak kismértékben kopnak. Emellett pedig jóval alacsonyabb az üzemanyagköltségük, mint más autóknak, a töltésük pedig egyszerű.

A Szegedtől körülbelül 20 km-re fekvő városban, Mórahalmon ezeket az előnyöket szeretnék kihasználni az elektromos autó töltőoszlopok telepítésével a környezettudatos turizmus jegyében.

A töltőoszlopokat román–magyar pályázati pénzből építik, 244 ezer euróból, azaz 86 millió 600 ezer forintból. Az összegből elektromos meghajtású buszt is beszereznek, ezzel a partnertelepülésről, Zsombolyáról elektromos busszal érkezőket szállítják majd Mórahalmon. A jármű városnéző buszként működik majd.

Két helyszínen, két-két autót lehet tölteni, mikor elkészülnek az állomások. Mindkét töltő a városközpontban, az egyik a Bivaly Bowling épületével szemben, a másik pedig a napelemmel fedett parkolók alatt lesz beüzemelve, a Szövetkezeti utcában.

Az állomások nagy előnyei közé nem csak a gyorsaság tartozik, hanem az a tény is, hogy egyik oldalt egyenáramú, másik oldalt pedig váltóáramú töltővel fognak rendelkezni. Így bármelyik típusú elektromos autó üzemanyagát szolgáltathatják a több mint 40 kW kapacitású villámtöltők. – írta meg a delmagyar. hu.

Ha ez mind még nem volna elég, a járművek feltöltését nem szükséges a helyszínen megvárni. Amíg a kocsi töltődik, addig a tulajdonos élvezheti a város vendégszeretetét.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek