Egy cseh férfit is megfertőzhetett a koronavírus

Az egyre több halálos áldozatot és fertőzött személyt magáénak tudó koronavírus miatt került kórházba egy cseh férfi a vietnami Danangban.

A danangi kórházban jelenleg 11 ember van karanténban: 7 kínai, 3 vietnami és egy cseh. A betegeknek magas a lázuk, felmerült annak gyanúja, hogy koronavírussal fertőzöttek.

Az új koronavírus a 2019-nCoV jelölést kapta. A tüdőgyulladást okozó vírus rohamosan terjed a világon, vasárnapi hírek szerint 56-ra emelkedett a halálos áldozatok a száma. A vírus már a lappangási idő alatt is fertőz.

A pekingi hatóságok vasárnap reggel smsben azt javasolták a lakosságnak, hogy inkább ne fogjanak kezet üdvözléskor a fertőzés terjedésének elkerülése érdekében.

A vírus már Japánban, Dél-Koreában, Tajvanon, Thaiföldrőlön, Vietnamban, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Nepálban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Franciaországban is megjelent.

Forrás: bumm.sk, info.sk

Nyitókép: Chung Sung-Jun/Getty Images


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek