Eljött a fenntartható munkahelyek forradalmának ideje!

2500 új zöld munkahelyet teremt világszerte a Schneider Electric

Világszerte 2500 szervízmérnök számára hirdet felvételt a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A létszámbővítés egyben a vállalat fenntarthatósági törekvéseinek tanújele is, hiszen a 2500 pozíció mindegyike az éghajlatvédelmi törekvések támogatását segíti majd. A szervízmérnöki terület Magyarországon is bővülni fog, 2025-ig öt új pozíciót nyitnak meg hazánkban.

Az IPCC legutóbbi jelentése szerint az üvegházhatású gázok kibocsátásának 2025-ig tetőznie kell ahhoz, hogy a világnak esélye legyen a jövőbeni felmelegedést az iparosodás előtti szinthez képest 1,5 Celsius-fokra korlátozni. A jelentés egyértelműen kimondja azt is, hogy e cél eléréséhez radikális változtatásokra van szükség. A fenntartható és ellenálló jövő megteremtésének egyik kulcsa lehet az energia 4.0, vagyis az elektromos és digitális világ szinergiáinak kiaknázása. A növekvő “zöld gazdaságnak” is erre kell törekednie, mégpedig a fenntartható és körforgásos gazdasági megközelítés széleskörű alkalmazásával. 

Zöld jövő, „zöld” szakértőkkel

Az új megközelítés azonban új szakértelmet is kíván, éppen ezért döntött úgy a Schneider Electric, hogy világszerte 2500 új szervízmérnöki munkakört hoz létre a fenti törekvések minél intenzívebb támogatása érdekében. Az új pozíciókba kiválasztott munkavállalók szakértelmükkel segítik majd a velük kapcsolatba kerülő vállalkozások energetikai döntéshozatalát, az aktív energiamenedzsmentet, ezzel is hozzájárulnak az éghajlatvédelmi célok eléréséhez. Az újonnan felvett szakértők közös célja lesz ugyanis, hogy 2025-re több mint 10 millió tonnával csökkentsék ügyfeleik széndioxid-kibocsátását. A Schneider Electric már meglévő mérnökei 2021-ben 1 millió tonna széndioxidot takarítottak meg ügyfeleiknek, miközben az alkalmazott berendezések biztonságát és megbízhatóságát is javították például a szünetmentes tápegységek (UPS) esetében.

Szerteágazó feladatok – a tét hatalmas

A szerízmérnök szerepkör igen összetett: a leendő kollégák egyrészt felmérik majd az ügyfelek rendelkezésre álló infrastruktúráját, hogy hogyan lehetne azokat olyan digitális technológiákkal fejleszteni, melyek energetikai szempontból hatékonyabbá teszik a vállalatokat. A Schneider Electric megoldásainak segítségével létesítményeket digitalizálnak, dekarbonizálnak, valamint tanácsot adnak a fenntarthatósági stratégiák és az energiabeszerzés, vagy a kiberbiztonság területén. 

A „zöld gazdaság” növekedése jelentős szerepet játszik az éghajlatváltozás széles körű kezelésében. A kritikus célok elérésének egyik legjobb módja a zöld munkahelyek létrehozása, amelyek befolyásolják a szervezeteket, hogy környezetbarátabb technológiákat használjanak és tegyenek a bolygóért, miközben az ott dolgozókat is támogatják. A Schneider Electric új mérnökei a zöld megoldások erőteljes befolyásolói és elősegítői lesznek azon szervezetek szívében, amelyeknek a legnagyobb szükségük van rájuk. Nagy örömmel támogatjuk ezt a 2500 embert és rajtuk keresztül azt a még több munkavállalót, akinek segíteni fognak, miközben mindannyian egy zöldebb, jobb villamosenergia-felhasználással járó jövőért dolgozunk. Ahogyan az Energia 4.0 alapelvei is kimondják, az elektromosabb és digitálisabb világ a fenntartható és rugalmasabb jövő kulcsa” – mondta el Frédéric Godemel, a Schneider Electric energiarendszerekért és szolgáltatásokért felelős EVP-je.

 

A Schneider Electricről 

A Schneider célja képessé tenni mindenkit arra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló energiából. Hidat képezni a fejlődés és a fenntarthatóság között, mindenki számára. Ezt úgy hívjuk: Life Is On

 Küldetésünk, hogy digitális partnerként segítsünk a fenntarthatóság és az energiahatékonyság elérésében. A vállalat élen jár a digitális átalakulásban, világszínvonalú folyamatokat és energiagazdálkodási technológiákat integrál, vezető megoldásokban egyesíti az egész életciklust átölelő, a végponttól a felhőig összekötő vezérlőket, szoftvereket és szolgáltatásokat, integrált irányítást kínálva az otthonok, épületek, adatközpontok, az infrastruktúra és a különböző iparágak számára. 

 A Schneider Electric Magyarországon 

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2000 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van Magyarországon. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint az ESS (Energy and Sustainability Services) részleg európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának (GSC, Global Supply Chain) szintén a magyar főváros ad otthont. A Schneider Electric-et a Joint Venture Szövetség 2022-ben nagyvállalati kategóriában a Jövő vállalatának választotta. 

Amennyiben tetszik a tartalmak, jelentések, elemzések, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek