Elkezdődött A Dal 2024 – megvan az első öt továbbjutó

Az előválogató után megkezdődött A Dal 2024 televíziós dalverseny.  Élő show keretében február 10-től négy szombat este tízesével mutatkoznak be a könnyűzenei produkciók. 

Összesen 40 dal hangzik majd el, közülük kerül ki végül a győztes. A dalválasztó első adásának tétje a döntőbekerülés volt.

 

A Magidom együttes Esendõ halandó címû dalát adja elõ a Dal 2024 televíziós show-mûsor elsõ válogatóján 2024. február 10-én.
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A nézők szavazatai alapján az első négy helyen álló produkció és előadója jutott tovább: Kocsis Tibor (Egy életén át), Everflash (Nyisd ki a szemed!), Sugarloaf (Nászinduló), Magidom (Esendő halandó).

 

A Dal 2024 zsűrije

 

Minden elhangzó kompozíciót szakmai zsűri értékelt. Tagjai Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter a dalok szövege, zenéje és a kettő kapcsolata alapján mondott véleményt. A műsor végén a zsűrinek is lehetősége volt egy zenekart megmenteni a kieséstől, ez a Name Projekt lett. Ők folytathatják a versenyt, és akár még a fődíjat is megnyerhetik, amely egy nemzetközi stúdióban való lemezkészítési lehetőség.

 

Nyitókép: Rókusfalvy Lili és Fodor Imre mûsorvezetõk (középen) a fellépõkkel a Dal 2024 televíziós show-mûsor elsõ válogatóján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. február 10-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Kövessen minket a Facebookon is!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek