Emléket állítottak Balázs Gergely atyának

Emléktáblát szenteltek Balázs Gergely piarista atyának Kecskeméten. Egy helyi család ajánlotta fel az emléktáblát, a tavaly elhunyt atya tiszteletére, aki 25 évig tanított a Piarista Gimnáziumban.

A koronavírus-járványban egy évvel ezelőtt elhunyt piarista atya, Balázs Gergely emlékét mostmár egy emléktábla őrzi a Kecskeméti Arborétumban lévő Mária-kápolnánál. Csütörtök délután szentelte fel Görbe László plébános az emléktáblát, melyet egy kecskeméti család ajánlott fel.

Az ünnepségen Lévai Jánosné egyházi ügyekért is felelős tanácsnok, önkormányzati képviselő mondott beszédet, felidézve Balázs Gergely életútját. Mint hangsúlyozta, az 1973-ban pappá szentelt, a Piarista Gimnáziumban 25 évig tanító atya példát adott tanítványainak mély hitéről.

Balázs Gergely 2005 és 2012 között a kápolna felelőse volt. 1988-ban négy ismerősével fedezte fel, hogy a kápolna kiváló helyszíne lehetne az engeszteléseknek. Azóta májustól októberig minden hónap 13-án, és jó időben vasárnapokon a hívek megtöltik a kápolnát imával, szeretettel, kérve a Szűzanya segítségét családjaikra, városunkra, egyházi és világi vezetőinkre, valamint a magyar ifjúságra. Gergely atyát nagyon szerették a hívek, még a rossz őszies idő ellenére is a szentelésen és az imán közel hatvanan vettek részt. – írja a BAON.HU

Juhász Márta

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek