Ajándékba kaptak vadaskerti látogatást az ovisok Kecskeméten

A Városi Szociális Közalapítványnak köszönhetően a Kecskeméti Vadaskertbe látogattak 2021. június 3-án, csütörtökön délelőtt a Szabadkai utcai óvodások. A gyerekek közül többen még sohasem voltak állatkertben, ezért hatalmas élmény volt számukra a látogatás

A Hirös.hu beszámolója szerint Lévai Jánosné tanácsnok, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumának tagja várta a gyerekeket a vadaskert előtt. Elbeszélgetett az ovisokkal, akik saját kezűleg készített ajándékkal lepték meg őt. Odabent Tokovics Tamás igazgató és Zomboryné Polyák Irén, a vadaskert igazgató-helyettese köszöntötte a kicsiket és a pedagógusokat, majd két csoportban indult az állatkerti kirándulás. A gondozóktól mindent megtudhattak a gyerekek az állatokról, sőt közelebbről is megismerkedhettek velük.

A bátrabbak lámát, pónit etettek, teknőst simogattak, megcsodálhatták, amikor a mandrill mama szoptatta nemrég született picinyét. Bár a kistigrisek még csak ritkán merészkednek a külső kifutóba, a legszerencsésebb ovisok ezeket is láthatták.

Borbély Balázs Csilla, a Szabadkai Utcai óvoda koordinátora elmondta, nagyon hálásak az alapítvány felajánlásáért. A KeKo is támogatta az intézményt, ingyenesen vitte ki a parkba majd vissza az ovisokat. – Ez külön élmény volt a kicsiknek, sokan még buszon sem utaztak. A szülők is nagyon örültek, hiszen sokaknak nincsen még védettségi igazolványa, így nem tudtak kijönni a gyerekekkel – nyilatkozta a vezető óvónő. Azt is elmondta, sokat készültek a nagy alkalomra. Tanultak a vadaskert állatairól, így még nagyobb élmény volt számukra a vadaskerti kirándulás.

Juhász Márta

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek