Kistigrisek születtek a kecskeméti vadaskertben

A kecskeméti Vadaskertben, három szibériai tigriskölyök született, ami azért nagy esemény, mert az intézmény történetében ilyen még nem volt. A világon a tigrisfaj kilenc alfaja közül három már sajnos kipusztult, és a ma élő hat alfakok közül Kecskeméten a legnagyobb testű szibériai tigris alfaj egyedei láthatóak.

A tigrisszülők hároméves koruk óta laknak a Vadaskertben, és hét év után a nőstény 2021. március 31-én egészséges tigriskölyköknek adott életet. A kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öt hetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott.

A két hím és az egy nőstény ivarú kölyök az anya féltő gondoskodását élvezi, egyelőre még az állatházban tartózkodnak, így a közönség számára nem láthatóak. Várhatón egy hónap múlva már a látogatók is találkozhatnak a tigriskölykökkel. Az apa- és anyaállat e héttől kezdve néhány órát már együtt tölt, a kicsiktől elzártan. A család összeszoktatása hosszabb folyamatot igényel, azt fokozatosan végzik a gondozó – írja a BAON.

Mindeközben a ragadozó állatok körletének két gondozója nagy körültekintéssel végzi a napi feladatokat, teendőket, a tigrisek ellátását. A változatos ásványi anyag-, nyomelem- és vitaminkiegészítéssel előkészített eledelek mellett a legfontosabb az anyatigris nyugalmának biztosítása. A stresszhatások miatt, az egyedi érzékenységek okán a vadállatok utódgondozása igen kockázatos.

Juhász Márta

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek