Emlékév lesz 2022 Salgótarjánban

Jövőre ünnepli a nógrádi megyeszékhely a várossá nyilvánításának századik évfordulóját.

Fekete Zsolt polgármester Salgótarján várossá nyilvánításának 99. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díszünnepségen elmondta: idén sok más feladat mellett felkészülnek arra is, hogy jövőre méltóképp ünnepelhessék meg a centenáriumot.

A polgármester január 27-én hozott határozata alapján az előkészítő munka már megkezdődött, a programok tervezésére és a rendezvények koordinálására, valamint szervezésére egy operatív munkacsoport jött létre. A csoportban helyet kaptak az önkormányzat és a polgármesteri hivatal munkatársai, a közgyűjteményi intézmények igazgatói, illetve a közművelődési és az előadó-művészeti gazdasági társaságok igazgatói, a vezető pedig maga a polgármester.

Kezdeményezték továbbá a „Salgótarján 100 éve város” emlékbizottság felállítását is, amely a tervek szerint legkésőbb március 31-ig megalakul. A bizottság feladata többek között az emlékévet előkészítő munkacsoport javaslatainak véleményezése lesz. Továbbá ők is bekapcsolódnak a programok tervezésébe, szervezésébe. A salgótarjáni emlékév 2022. január 27-én indul, s pontosan egy évvel később, 2023. január 27-én zárul majd le.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek