Érkezik 2021: pályázati sikerek a megyében

Farkas Sándor, miniszterhelyettes és Csongrád–Csanád megye 3. sz. választókerületének országgyűlési képviselője rendkívül pozitív pályázati eredményeket jelentett be a közösségi oldalán.

A miniszterhelyettes többek között Sándorfalva, Szegvár és Csanytelek fejlesztéséről számolt be, ugyanis e három település jelentős pénzforráshoz jutott különböző pályázatoknak köszönhetően. Ennek értelmében tehát a következő évben már biztosan nem marad beruházások nélkül a Farkas Sándor által képviselt megyei terület.

Sándorfalva társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztésre 149.500.000 forintot nyert, melyből a Nádastó Szabadidőparkot korszerűsítik. Az ipari park modernizálására szánt több mint 99.500.000 forintot inkubátorház kialakítására használják fel, valamint a közel 100 millió forintos helyi gazdaságfejlesztésre költhető támogatásból újabb három épület kap majd helyet a piactéren. Ez utóbbi felújításáról korábban mi is beszámoltunk.

Szegvár és Csanytelek pedig egy TOP -os projektek megvalósítására kiírt pályázaton ért el sikereket. Mindkét helység az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére fordíthatja a megnyert összeget. Csanytelek 20 milliót, Szegvár több mint 142 milliót költhet erre a célra. Ez a sándorfalvaiak és a csanytelekiek számára is jelentős lépés, hiszen az alapellátás fejlesztése mindkét helyen nélkülözhetetlen és a lakosok érdekét szolgálja.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: Farkas Sándor közösségi oldala/Nyitókép: sandorfalva.hu


Hasonló cikkek