Három Duna-parti település közös csatornahálózata készült el

Tisztább lesz a Duna a beruházás eredményeképpen.

Elkészült Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély közös szennyvízhálózata, a beruházás megvalósulásával csak az előírások szerint tisztított szennyvíz kerül a Dunába – tájékoztatta Almásfüzitő polgármestere az MTI-t.

Beró László (független) elmondta, a 2,1 milliárd forintos beruházás 5100 lakost szolgál ki, 521 ingatlan bekötésével. A rendszer kiépítéséhez csaknem húsz kilométer hosszúságú csőhálózatot fektettek le, különböző átmérőkkel. A két település között fekvő Dunaalmáson épült fel egy új, napi 610 köbméter szennyvíz tisztítására alkalmas telep, amelyet a legkorszerűbb berendezésekkel szereltek fel.

A három Komárom-Esztergom megyei településen megvalósuló beruházás egy nagyobb projekt része, amelybe beletartozik az is, hogy Kulcs községben csatornahálózatot építenek ki, Rácalmás szennyvizét Dunaújvárosba vezetik, valamint korszerűsítik a pusztaszabolcsi szennyvíztelepet, ahol a tisztítóberendezések elavultsága miatt már többször kellett bírságot kiszabni. A teljes beruházás értéke 5,8 milliárd forint, az összeg 90 százalékát uniós támogatásból fedezik. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével valósul meg.

Nyitókép: Akváriumi horgász/Wordpress

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek