Hatodszor is énekeseket kutattak Alsózsolcán

Március 28-án „Zene az kell!” címmel ismét megrendezték a megyei tehetségkutató versenyt Alsózsolcán. A mostani volt a hatodik alkalom, és minden eddiginél többen jelentkeztek rá.

A zsűri elnöke, Falusi Mariann néhány nappal a rendezvény előtt közzétett egy felhívást, melyben megköszönte a jelentkezéseket és értesítette a még gondolkodókat, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel több nevezést már nem tudnak elfogadni.

 

Falusi Mariann  (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

A produkciókat idén is neves zsűri értékelte. Tagjai: Tunyogi Bernadett (musical színésznő, énekesnő), Falusi Mariann (énekesnő, a Pa-Dö-Dö együttes tagja), Cselepák Balázs (musical színész, a Győri Nemzeti Színház művésze, a Komáromi Lovas Színház tagja), Tallósné Novák Irén (a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője) és Mócz Ferenc (a Miskolci Egressy-Erkel Zeneiskola igazgatója).

 

Illusztráció – Tunyogi Bernadett és Cselepák Balázs (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Az énekesek korcsoport és zenei kategóriák szerint léptek a színpadra produkcióikkal. A 7-10 évesek versenyét végül Oroszi Laura és Oroszi Márk nyerte. A 11-15 éveseknél pop-rock kategóriában első helyezett lett Czelláth Panna, második helyen Gulyás Zorka, a harmadikon Benedek Eszter végzett; musical kategóriában Ozsváth Bettina bizonyult a legjobbnak, őt követte Balogh Zoé és Bagjos Dóra. A 16-30 évesek versenyében pop-rock éneklésben Ács Polett végzett az első helyen, őt követte Grimon Ákos és Urbanovics Vivien; a musical kategóriát Jurák Lili nyerte, utána következett Muri Attila és Turóczi Eszter.

„A jövő tehetsége” díjat idén Galovics Bernadett kapta, „Abszolút első helyezett” lett Kovács Eszter. Nagy sikert arattak a közönség körében a Szünetimádók, akik a Légy jó mindhalálig című musicalből adtak elő egy énekes-táncos jelenetet, amiért megkapták a verseny egyik szponzora által felajánlott különdíjat.

Az ünnepélyes díjkiosztón a zsűri összegezte az eredményeket és ígéretet tett arra, hogy jövőre- akkor már hetedszerre- is megrendezik a „Zene az kell!” tehetségkutatót Alsózsolcán.

 

(Nyitókép: Illusztráció: Vona Ildikó fotója)


Hasonló cikkek