Hihetetlen méretű darázsfészek Dad határában

Elképesztő méretű darázsfészket ástak ki szerdán délelőtt Dad határában, Komárom-Esztergom megyében.

A helyi munkások tereprendezés és fűnyírás közben vették észre előző nap, hogy a földben egy nagy lyuk tátong, amelynek a nyílásánál nagyobb a darázsforgalom, mint ahány repülőgép száll fel és le a világ legforgalmasabb légikikötőjében.

 

Az idei év legnagyobb darázsfészke okozott veszélyt Dad község környékén Foto: Facebook

 

Úgy gondolták, azonnal cselekedni kell, mert ezek a rovarok ekkora mennyiségben emberek tucatjaira, a közeli házakban lakó felnőttekre és gyerekekre is veszélyesek. A dadi Magyar Attila vezetésével – aki elsőként vette észre a fészket – egy, darazsak ellen kifejlesztett mérget fújtak a lyukba.

 

Hét emeletnyi ilyen darázslak volt a föld alatt, 3-10 000 darázs is élhetett benne Foto: Facebook

 

Mint kiderült, akkora volt a fészek, hogy a „vegyi támadás” nem érte el a célját. Amikor a munkások elkezdték kiásni a darazsak földbe épített fészkét, megvadult fullánkosok tucatjai rajzottak ki. Szerencsére maradt az irtószerből, s a második kísérlet már sikeresebb volt, így elhárult az életveszély. A darazsak hétszintes, majd egyméteres fészket építettek, amelybe több ezer rovar is elfért.

Forrás: Blikk

Borítókép: illusztráció / depositphotos

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 

 

 


Hasonló cikkek