Hogy ünneplünk idén karácsonykor?

A keresztény kultúrkörben a  Karácsony mindig az év legszebb és legmeghittebb időszaka volt. Az idei ünnep a megszokotthoz képest mégis más lesz. A Covid-19 világjárvány számos kihívás elé állította mindenkit. 

Az idei karácsony más lesz, mint a többi. Ahogy azt már megszokhattuk, a világjárvány életünk számos területén változást hozott. Hiába a kecskemétieket is büszkeséggel eltöltöltő Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nek ítélt zöld elismerés, a töretlenül folytatódó gazdasági fejlődés és hiába úszik fényárban Kecskemét, karácsonykor. Ahogy az előzőekben márt hírt adtunk róla, a karácsonyi ünnepségek lebonyolítása, komoly fejtörést okozott, sokak számára. Legyen szó családról, intézményről vagy településről.

Jól bevált, megszokott szokásainkat kellett megváltoztatni vagy átszervezni. Sajnos ez alól az idei karácsony sem kivétel. December 24-re, Szentestére a kormány feloldotta az éjszakai kijárási tilalmat, ám ettől függetlenül a többi korlátozó intézkedés érvényben marad.

Idén számos, megszokott ünnepi hagyományunkkal kellett szakítanunk a vírus miatt, fontos odafigyelni, hogy megőrizzük az ünnep meghittségét, és ha másképp nem is legalább az online térben legyünk szeretteinkkel.

Révhegyi Andrea

forrás: hiros.hu


Hasonló cikkek