Hogyan ne kérjünk rendőri intézkedést?

Egy tatabányai eset rávilágít, mennyire nem tudjuk, mikor és milyen esetben kérhetünk rendőri segítséget közlekedési eseménykor…

Egy mindennapos történetről számolt be olvasónk, aki párjával Tatabányán, a Környei út – Dankó Pista u. kereszteződésében a következő szituációval találta magát szembe: két autó összekoccant, az ezüst színű, Fiatnak látszó autó kanyarodásban ráment az előző autó vonóhorgára, emiatt pedig az első rendszámtáblája leszakadt.

 

Fotó: Olvasónk

Ezek után természetesen elkezdték tárgyalni az esetet, aminek során olvasónk szerint nem tudtak a felelősség kérdésében megegyezni, ezért a képen látható úriember – az első autója – leintett egy rendőrautót, gondolván, a hatóság majd rendet teremt közöttük.

Azonban a hatósági ember rövid tanakodás után elhajtott, valószínűleg azért, mert nem tartotta magát illetékesnek az esetben.

Hiszen személyi sérüléssel nem járt, és a Fiaton sem keletkezett nagyobb kár. Ezt viszonylag csalódottan vették tudomásul a résztvevők, mert így a felelősséget egymás között kellett megállapítaniuk.

Ez az eset is mindenesetre rávilágít arra, hogy sok közlekedő nem tudja, mikor kérhet rendőri segítséget, és mikor kell hatósági segítség nélkül betétlapot kitölteni… Ennek tudása mindenképpen hasznos lehet.

Hiszen ha már nem figyelünk egymásra, legalább feleslegesen ne vegyük igénybe a hatóságok munkáját.


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek