„Hol a színpad: kint-e vagy bent?”

Megnyitotta kapuit a közönség előtt a miskolci teátrum. Vasárnap Színházünnepet tartottak, amivel immár a nézők számára is elkezdődött az új évad.

A programokat a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara indította, Cser Ádám vezényletével népszerű dallamok csendültek fel az épület előtt felállított, utcai színpadon.

PTV Fotó: Vona Ildikó
PTV Fotó: Vona Ildikó

Ezt követte a Swingelő kórus koncertje, a Miskolci Balett fellépése, majd a fiatal színészek rögtönzései. A nézők személyesen találkozhattak hat rendezővel és megtekinthették a teátrum új homlokzatát, amit a társulati tagok fotói díszítenek.

PTV Fotó: Vona Ildikó
PTV Fotó: Vona Ildikó

Ez már a harmadik Színházünnep, amit megrendeztek és idén egybeesett a Régiségvásárral, sőt a Miskolci Sörfesztivállal is. Így aztán hömpölygött a tömeg a Széchenyi utcán és nagyon sokan megálltak az érdekes produkciókat nézni.

PTV Fotó: Vona Ildikó
PTV Fotó: Vona Ildikó

Kiállítás-megnyitóra is sor került: diákok értelmezték újra Shakespeare Makrancos hölgyét. A tanulók képregényeiből, rajzaiból nyílt tárlat a Nagyszínház emeleti foyer-jában. A Kaffka Margit Általános Iskola nebulóinak képei mellé formációs táncos fiatalok készítettek egy kis bemutatót.

PTV Fotó: Vona Ildikó
PTV Fotó: Vona Ildikó

A nap során három, az előző évadból áthozott színpadi előadást tekinthetett meg a közönség, amikre ezúttal kedvezményesen válthatott jegyet. De nem csupán a nézőtérről lehetett figyelni a színpadot, hanem ki is lehetett próbálni. A nagyszínpad nemrég átesett egy gépészeti felújításon, mely eredményeképpen ismét tud emelkedni és süllyedni, valamint a közepén lévő tárcsa és gyűrű ellentétes irányba forogni. A vállalkozó kedvű rajongók a színpadon állva-ülve próbálhatták ki, hogy mit tud ez a- európai mércével nézve is- különleges színpad.


Hasonló cikkek