Internetes csalás miatt 10 év börtönre ítélhet egy nőt a szlovák bíróság

Csalás bűntette miatt indított vizsgálatot egy 30 éves nő ellen a dunaszerdahelyi rendőrség nyomozója. Internetes csalásért 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat – tájékoztatott Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Több károsult is feljelentette a gyanúsítottat, akik az online bazárján keresztül rendeltek tőle árut. A gyanúsított minden esetben előre kért részletfizetést. A rendelés részleteit e-mailben beszélték meg, és a megrendelők közvetlenül az ő bankszámlájára küldték a pénzt, de a megrendelt árut – játékbabákat, etetőszékeket, gyerekevőeszközöket soha nem kapták meg” – mondta a rendőrségi szóvivő.

Az eladó törölte az összes hirdetést, és nem kommunikált többé a vevőkkel. 9 megrendelőtől összesen több mint 700 eurót csalt ki. A legmagasabb összeget egy 37 éves nő fizette ki, aki több mint 200 eurót küldött a számlájára. „Bár a gyanúsított több néven is szerepelt a bazár honlapján, a rendőrség azonosította és büntetőeljárást indított ellene. A gyanúsított szabadlábon védekezhet” – tette hozzá Linkešová.

Forrás: TASR, ujszo.com

Fotó: pixabay

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek