Ismét az avasi pincékben Borangoltunk

Pénteken délután a Városházán szakmai programmal kezdődött a IV. Avasi Borangolás. A konferencia résztvevői ízelítőt kaphattak a Bükki Borvidék borászainak kínálatából is.

Ezúttal Virág Tamás és a Gallay Pincészet, valamint Sándor Zsolt, a Margit Pince, Nagy-Szögedi Pincészet borait lehetett megkóstolni a borszalonban.

Hagyomány, bor, marketing címmel tartott konferencián Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere tájékoztatta a jelenlévőket az avasi borospincék jelenlegi állapotáról és jövőbeli fejlesztéseiről. A tervek szerint lesz panorámaösvény, segélyhívó és térfigyelő kamerákat is felszerelnek a történelmi Avason.

Miskolc a megyei jogú városok közül az egyik legtöbb forrást, 35 milliárdot használhat fel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból. Jut belőle a történelmi Avas rehabilitációjára is, amit számos útleszakadás és partfalomlás helyreállításával már megkezdtek.

Szombaton 25 borospince és 30 borászat közreműködésével folytatódott a program az Avason. A vendégeket borkóstolókkal és koncertekkel várták a különböző szórakozó helyek és pincék. Minden évben nagy érdeklődés kíséri az Avasi Borangolás rendezvényét, amit olyan céllal hoztak létre a szervezők, hogy visszatérjen az élet az avasi borospincékbe. Miskolc Európában is egyedülálló értékkel rendelkezik: a hegy oldalában 900 pince található, amiket 10 perc sétával el lehet érni a belvárosból.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció


Hasonló cikkek