Jelentős határvárossá válhat Mórahalom

A következő fejlesztési ciklusban a település határvárosi funkcióinak erősítésére fektetnek majd nagy hangsúlyt. Hiszen Mórahalom földrajzi helyét tekintve kulcsfontosságú a szomszédos országok szempontjából is

A város 2021 és 2025 között megvalósítandó vagy elindítandó terveiről, projektjeiről Nógrádi Zoltán polgármester számolt be a Europe Direct Szeged iroda által megrendezett szakmai összejövetelen.

A Europe Direct Szeged információs iroda közel 15 éve működik a Szegedi Tudományegyetemen, mely egy nemzetközi hálózat része. Itthon 17 megyében, Unió szerte pedig több mint 400 helyszínen található a szegedihez hasonló iroda. A nemrég lebonyolított hazai rendezvényen Európai Uniós fejlesztéseket mutattak be, és megvitatták milyen szerepe van a támogatásoknak a városokban, ahol a forrásoknak köszönhetően korszerűsítéseket végeznek, akár társadalmi, kulturális, infrastrukturális, technológiai vagy gazdasági alapon.

Mórahalmon kiemelten fontosnak látják a természeti környezet megóvását. A természet miatt, a lakosok miatt és a turisztikai vonzerő miatt is. Ehhez hozzátartozik a Homokhátság vízproblémájának megoldása is. Mindemellett pedig a fejlesztések másik pillére a digitalizálás lesz a városban, illetve a már említett határon átnyúló kapcsolatok megerősítése.

A település elsősorban nem újabb ipari parkok kialakításában gondolkodik, hanem a digitális alap-infrastruktúra megteremtése mellett a többi közt olyan fejlesztésekben, melyek segítenek összekapcsolni a magyar-szerb határ két oldalán található vállalkozásokat – írja a delmagyar.hu Nógrádi Zoltán szava nyomán.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek