Június elsejétől megnyithatnak az óvodák és iskolák

Június 1-jén ismét megnyitnak az óvodák és az alapiskolák. Az újranyitás az első 5 évfolyam tanulóit érinti, az iskolalátogatás önkéntes alapon fog működni – jelentette ki Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő hétfői sajtótájékoztatóján.

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter hozzáfűzte: az iskolapadokba csak a higiéniai óvintézkedések betartása mellett ülhetnek vissza a diákok. Azt, hogy egy iskola vagy óvoda tényleg újranyit-e, a fenntartó fogja eldönteni.

Gröhling elmondása szerint az óvodákban legfeljebb 15 gyerek lehet majd egy csoportban, az alapiskolákban pedig a maximális osztálylétszám nem haladhatja meg a 20 főt. Ha a szülők úgy döntenek, hogy inkább otthon maradnak a gyerekkel, megtehetik, hangsúlyozta a miniszter. Az óvodákba elsősorban az egészségügyi dolgozók, rendőrök, katonák és más, a koronaválság szempontjából fontos pozíciókat betöltő személyek gyerekei térhetnek vissza, valamint a pedagógusgyerekek is.

A 6–9. évfolyamok tanulói, valamint mindazok részére, akik nem akarnak visszaülni az iskolapadba, folytatódik a távoktatás. A tárcavezető ígért egy segédanyagot az óvodák és alapiskolák újranyitásával kapcsolatban.

Matovič elmondta, hogy a művészeti alapiskolákban csak individuális képzést fognak tartani.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek