Muszlim hitszónok: súlyosabb bűn boldog karácsonyt kívánni, mint embert ölni

Sheikh Younus Kathrada még a karácsonyt megelőzően tartott előadást a Muslim Youth of Victoria nevű muszlim ifjúsági szervezet tagjai előtt a kanadai Victoriában.

A dél-afrikai születésű muszlim hitszónok teljes, 38 perces beszéde, amelynek több részlete is alaposan kiverte a biztosítékot mind a keresztények, mind a jóérzésű muszlimok körében, december 23-án került fel az ifjúsági szervezet YouTube csatornájára.

Kathrada a videóban kifejti: súlyosabb bűnnek tartja, ha egy muszlim boldog karácsonyt kíván egy kereszténynek, mint ha embert öl, ugyanis azzal, hogy gratulál az ünnepéhez, el is fogadja azt.

A hitszónok szerint Jézus Krisztus Isten fiaként történő említése is meglehetősen problémás, tudniillik sértő az iszlám híveire nézve.

A beszéd „vitatott” részeiből párperces, vágott videók készültek, amelyek aztán fel is kerültek az internetre. Minekutána egyre többen ismerték meg Sheikh Younus Kathrada gondolatmorzsáit, a muszlim klerikális Facebook-oldalát Boldog karácsonyt! kívánó bejegyzések lepték el, így üzenve a keresztényellenes hitszónoknak.

Kathrada nem először került a középpontba radikális nézetei miatt, 2004-ben még nyomozás is indult ellene, mert a zsidókat a majmok és a disznók rokonainak nevezte. Máskor pedig azokat a muszlimokat kárhoztatta, akik a megbékélésre törekszenek a zsidó vallás képviselőivel.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek