Karácsonyt csak a kínaiak érdeklik, a gyerekek nem

Pár perccel azután, hogy Orbán Viktor bejelentette, népszavazást kezdeményez a kormány a gyermekvédelmi törvényeket ért brüsszeli támadásokra hivatkozva, Karácsony Gergely baloldali miniszterelnök-jelölt is előállt a maga népszavazási kezdeményezésével – vette észre a 24.hu.

Mint írják, a gyurcsányista báb-főpolgármester a következőt írta ki a Facebook-oldalára: „Reggel 8 órás hatálybalépéssel kijött egy rendelet, amely szerint végre országos népszavazás kezdeményezhető” – írja posztjában a főpolgármester.

Majd kifejtette, mit is szeretne: „Ennek alapján országos népszavazást kezdeményezek arról, hogy a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten, hogy a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak.”

Természetesen baloldali párttársai tapsikoltak örömükben: Szabó Tímeáig Ujhelyi Istvánig bezárólag a Párbeszéd és az MSZP politikusai ujjongtak posztja alatt, de persze előkerültek az oltásellenesek is, ahogy az baloldali posztoknál szokás.

Tapsikoló baloldali politikusok. Kép: Facebook/Karácsony Gergely

 

Az ötletbörzén túl azonban még el is kell fogadnia az NVI-nek a kérdéseket, azonban Paks mintájára borítékolható, hogy nem lesz népszavazás a Fudanról.

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek