Kecskeméten senki nem marad könyv nélkül

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár tájékoztatást adott ki arról, hogyan kölcsönözhetnek majd könyvet azok, akiknek nincs védettségi igazolványuk.

A 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet hatályba lépését követően a könyvtár szolgáltatásait ismét személyesen igénybe vehetik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a 18 év alatti olvasók.

A könyvtár azonban azokat sem hagyja könyv nélkül, akik nem tartoznak ebbe a körbe, így nem léphetnek be az intézménybe. Számukra a következő megoldást kínálja:

a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők továbbra is leadhatják dokumentumokra vonatkozó igényüket az alábbi elérhetőségeken. A kért dokumentumokat a könyvtár bejáratánál tudják majd átvenni.

Telefon: (keddtől-szombatig 10-19 óra között): 76/500-563

E-mail: info@kjmk.hu;

A könyvtár honlapján mindezek mellett az olvasóknak lehetősége van a dokumentumok hosszabbítására a webes felületen vagy telefonon keresztül.

Természetesen a COVID-19 koronavírussal kapcsolatos járványügyi védekezésre a továbbiakban is fokozott figyelemmel lesz a könyvtár, a könyvtárhasználók és a könyvtárban dolgozók érdekében egyaránt. Kérik az általános szabályok betartását: szájmaszk viselését, kézfertőtlenítést, távolság megtartását. További speciális szabályozásról részletes tájékoztatást a szolgáltatási pontokon a könyvtárosoktól kaphatnak az olvasók.

Továbbra is elérhetők a könyvtár virtuális szolgáltatásai, amelyek weboldalon, a bacstudastar.hu oldalon folyamatosan frissülnek – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek