Kínai vásárló a Bosch-nál – megszületett a Miskolcot is érintő megállapodás

Eladta a Bosch az indítómotorok és generátorok gyártásával foglalkozó üzletágát. Május 2-án írták alá a megállapodást a Bosch és a kínai érdekeltségű vevő, a ZMJ és CRCI vállalatokból álló konzorcium vezetői.

A Bosch 2015 közepén jelentette be, hogy vizsgálja a lehetőségeket az indítómotorok és generátorok gyártásával foglalkozó üzletágának stratégiai átszervezésére. Ezek között volt a befektető partner, vásárló keresése is. A vevő végül a ZMJ (Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co., Ltd., Zhengzhou, Kína) és a CRCI (China Renaissance Capital Investment, Hong Kong) cégekből álló konzorcium lett. A ZMJ Kínában indítómotorok és generátorok gyártásával, valamint haszongépjárművek és személygépkocsik motorkomponenseinek gyártási kapacitásával foglalkozó fontos autóipari beszállító, a CRCI pénzügyi befektető vállalkozás pedig régóta üzleti partnere.

Chengyao Jiao, a ZMJ vezetője arról tájékoztatta a sajtót, hogy vállalatuk jövője szempontjából központi szerepet szánnak az indítómotorok és generátorok területnek. A felvásárlás 14 ország 16 telephelyét érinti, köztük a Bosch miskolci érdekeltségét is. Az új tulajdonosok az üzletág valamennyi munkavállalóját – közel hétezer fő – át kívánják venni, és számítanak a mostani vezetőség munkájára, együttműködésére is az üzletág továbbfejlesztésében.

(Fénykép forrása: MTI)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek