Kiválósági Ösztöndíjat vehettek át a Selye János Egyetem hallgatói

Az észak-komáromi Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karának 50 hallgatója vehette át a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját Komáromban.

A havi 30 ezer forintos támogatást idén második alkalommal ítélték oda a komáromi egyetem hallgatóinak. Az ösztöndíjjal el kívánják ismerni az eddigi tanulmányi teljesítményt és arra serkentik a hallgatókat, hogy tovább haladjanak az elkezdett úton.

Mint Juhász György rektor köszöntőjében fogalmazott az ösztöndíj útravalóként is szolgál, hogy hasznos és tevékeny tagjaivá válljanak a hallgatók a szlovákiai magyar tudóstársadalomnak. Az átadó ünnepségen az egyetem vezetőin kívül megjelent Dubéczi Zoltánt a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Süket Levente a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem képviseletében és Hervay Rozália a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság képviselője.

Az idei ösztöndíjasoknak az oklevelet Dubéczi Zoltán, Juhász György és Csiba Péter dékán adták át, a hallgatók nevében Ambrus Rebeka mondott köszönetet.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek