Korábban azonosíthatják a tumorokat

Egy korai tumorazonosítási eljáráson dolgoznak a kutatók, mely elősegítheti a betegek gyógyulási esélyének megnövelését, s jelentős előrelépést hozhat az orvoslás területén

Az azonosítás folyamatának kidolgozása komoly csapatmunka, rengeteg odafigyelést, kutatást és elemzést igényel. Ám az új diagnosztikai rendszer felállítása számos ember életét megmentheti, így minden percet megér.

Jelenleg két cég dolgozik a projekten, melyet pályázati támogatással vihetnek végig, a Hiperon Genetics Kutató és Tanácsadó Kft. és a szentesi székhelyű SZAMATEL Kft. A gyógyítás szempontjából nélkülözhetetlen fejlesztések nagy hatással lehetnek a jövőre, és természetesen annak a településnek is jót hozhatnak, ahol a kutatás zajlik. Szegedi eredményekről már sokszor beszámoltunk, de azt is fontos megemlíteni, hogy Szentesen is kimagasló az orvosi ellátás.

A delmagyar.hu információi szerint a mostani kutatások során vese-, fej-nyak és tüdőtumoros betegekből származó biopsziákból tervezik különböző RNS- és miRNS-alapú biomarkerek azonosítását. Ezáltal a páciensek túlélési esélyeit növelve, egy szélesebb körű tumordiagnosztizálási eljárást lehetne megvalósítani.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook


Hasonló cikkek