Korszerű építkezés zajlik Ópusztaszeren

Korábbi beszámolóink alapján elmondható, hogy több jelentős kivitelezés is folyamatban van a településen. Egy újabb csatlakozott a modernizációs lépések sorához: tornacsarnok épül

A Szeged – Csanádi Egyházmegye támogatásának jóvoltából, mintegy 380 millió forintos támogatásnak köszönhetően energetikailag is korszerűsödik az ópusztaszeri általános iskola. A beruházás részeként valósul meg a csarnok építése, mely nem csak a diákok igényét és a mindennapos testnevelés szükségletét szolgálja majd ki, hanem mindenkiét, aki mozgásra vágyik.

Sportoláshoz szükséges eszközöket is beszereznek, és igyekeznek megteremteni a minőségi oktatás feltételeit. Amint elkészül a terem, minden adott lesz ehhez. A héten kezdődik meg a kivitelezés, az átadásra pedig legkésőbb két év múlva, 2023 nyarának végén kerül sor.

A delmagyar.hu cikkéből mindemellett egyébként az is kiderül, hogy az egyházmegye több mint 95 feladatellátási helyen 30 székhelyintézményt működtet, így a 14 egyházmegye közül a második legnagyobb fenntartó, és köznevelési rendszerében mintegy 10 ezer gyerek tanul.

Az általuk benyújtott és sikeresen megnyert pályázatok a felzárkóztatást és a tehetséges gyermekek támogatását egyaránt lehetővé teszik.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook


Hasonló cikkek