Korszerűsödik Magyarszerdahely csapadékvízelvezető rendszere

Korszerűsítik Magyarszerdahely csapadékvízelvezető-rendszerét

Több mint 230 millió forintos beruházással korszerűsítik a csapadékvízelvezető-rendszert a Zala megyei Magyarszerdahelyen, ahol az utóbbi tíz évben többször is jelentős károkat okozott a nagy mennyiségű eső – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A Települési környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztések című program felhívása nyomán 231,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a község a Széchenyi 2020 program keretéből. A fejlesztés eredményeként közel négy kilométer hosszan korszerűsítik a bel- és csapadékvíz-védelmi rendszert.

A település csapadékvizei nyílt árokrendszeren keresztül jutnak a Kürtös-patakba, de az utóbbi tíz évben többször hullott olyan mennyiségű csapadék, amelyet az árkok nem tudtak elvezetni. Az elmúlt években két alkalommal vis major keretből finanszírozták a vízkárok elhárítását, egyéb vízgazdálkodási célú beruházás azonban nem volt.

A tavaly októberben indult és 2023 márciusában záruló beruházás keretében az árkokat szilárd burkolattal látják el, illetve felújítják a község teljes csapadékvízelvezető-rendszerét. A fejlesztés eredményeként Magyarszerdahelyet és az újnéppusztai településrészét is meg tudják védeni a csapadékvíz okozta károktól.

Nyitókép: kanizsaujsag.hu/ Illusztráció

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek