Ilyen mikor pénzeső hullik egy településre…

Székkutas fejlődésének az anyagaik már nem állhatják útját: pénzeső zúdult az önkormányzatra

Természetesen kemény munka eredményeként, számos sikeresen elbírált pályázatnak hála és komoly költségvetési tervezet árán érkeztek a jelentős támogatások Székkutasra. Szél István polgármester kifejezetten pozitív nyilatkozata arra enged következtetni, hogy nincs megállás és a pénznek határozottan jó helye lesz. A községvezető köszönetét fejezte ki egy bejegyzésben:

Pénzeső zúdult Székkutasra – Ez mindannyiunk közös sikere! Örömmel jelenthetem Önöknek, hogy összefogásunk eredményeként megújul a Székkutasi Líbor Ilona Óvoda, támogatást nyertünk belterületi vízrendezésre és új aszfaltot kap a Kossuth utca is! Köszönöm minden lakosnak a segítséget és a bizalmat! – tette közzé közösségi oldalán.

A csapadékvíz-elvezetést két és fél kilométer hosszan, összesen 250 millió forintból fejlesztik. Az aszfaltozásra több mint huszonöt millió forintot szánhatnak, az óvoda korszerűsítése pedig 50 millióból valósul meg.

Az intézmény modernizálásáról lapunk is beszámolt korábban. Ahogy megírtuk biztonságos, gyermekbarát ovit kapnak a legkisebbek. Egy igazi újjávarázsolt birodalmat. Ám akkori információink szerint erre önkormányzati támogatással együtt 41 millió forintot fordítottak volna. Ám, ahogy az kiderült, ez a beruházás is bővült kilencmillióval.

Szél István posztját azzal zárta, hogy jó vidéken élni. A fent leírtakból kiindulva pedig úgy tűnik, hogy a település ezért mindent meg is tesz.

Farkas Cs. Tekla

 

 


Hasonló cikkek