Kötelező FFP2-es maszkviselet és egyéb szigorítások Szlovákiában

A szlovák kormányfő vasárnap este a szociális hálón megerősítette, a kormány döntött az új járványellenes intézkedésekről.

Igor Matovič kedd óta 20 tudós társaságában kereste a “rejtély” megoldását, miért emelkedik még mindig a kórházban ápolt fertőzöttek száma.

Március 8-tól a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz az FFP2-es légzésvédő maszk használata, március 15-től pedig beltéren általánosan kötelezővé teszik az FFP2-es maszkok használatát.

A rendelkezés alól a kiskorúak kivételt kapnak, nekik elég lesz a sebészi maszkot viselni.

Március 8-tól eltörlik a pozitívan tesztelt személyekre vonatkozó kivételeket, ettől az időponttól már élelmiszerboltba sem mehetnek, legfeljebb orvoshoz vagy gyógyszertárba.

Nem lesz lehetőség a járáshatáron kívül természetjárásra, illetve éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be, ami alól csak az elengedhetetlen munkavégzés és az orvosi ellátás igénybe vétele jelent kivételt.

Amennyiben március 21-ig nem érzékelhető a járványhelyzet érdemi javulása, nem marad más lehetőség, mint az üzemek bezárása.

Átalakítják az oltási stratégiát a klinikai tapasztalatok alapján, illetőleg új szabályok szerint fog működni a Covid-automata is, lévén változnak a lakosság tesztelésére vonatkozó szabályok.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk

Fotó: tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek