Letartóztatásban marad a kislánya szexuális bántalmazásával gyanúsított apa

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghosszabbította annak a román állampolgárságú gyanúsítottnak a letartóztatását, akit tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsított 2018. október 7-én, a nevelése alatt álló kiskorú gyermekével szexuális cselekményt végzett, melynek során a gyermek súlyos sérüléseket szenvedett. Tekintettel a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény jellegére, valamint a terhelt külföldi kötődésére alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, a bizonyítást a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné.

A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta, azzal egyetértett, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatásának 3 hónappal való meghosszabbítását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2019. szeptember 14-ig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.


Hasonló cikkek