LGT-dalokat gondolt újra a Csík Zenekar – közösen indultak turnéra

A tokaji Fesztiválkatlan volt az első helyszín, ahol a Csík Zenekar bemutatta A dal a miénk című, újragondolt LGT-dalokat tartalmazó lemezét. A koncerten közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és meglepetésvendégként Kovács Kati

Izgalmas zenei kalandra vállalkozott a Kossuth-díjas Csík Zenekar, amikor Szabó Attila, az együttes hegedűse, gitárosa kilenc LGT-slágert átdolgozott. A címadó dal mellett a tavaly decemberben kiadott albumra olyan számok kerültek fel, mint a Miénk itt a tér, Embertelen dal, Ugye mi jó barátok vagyunk.

A Csík Zenekar több mint harminc éve a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője, de néhányszor már előfordult, hogy belekóstolt a könnyűzenébe is. Gondoljunk csak a Quimby Most múlik pontosan, vagy a Kispál és a borz Csillag vagy fecske című slágerére, amit óriási sikerrel dolgozott át. A közönség a mai napig imádja ezeket a „csíkosított” verziókat.

A nemrég megjelent, A dal a miénk című albumon található LGT-dalok szintén a Csík Zenekarra jellemző, népzenei elemekkel átitatott hangzásvilágban hallhatók. A lemez érdekessége, hogy a népzenészek végig együtt muzsikálnak rajta az LGT két legendás tagjával, Presser Gáborral és Karácsony Jánossal.

A Fesztiválkatlan színpadán (b-j) Szabó Attila, Karácsony János és Presser Gábor (Kép forrása: Kultúra.hu/Beliczay László)

Tokajból indulva, 23 állomásos turnéba kezdett a Csík Zenekar, közösen Presser Gáborral és Karácsony Jánossal. A közel 2 órás produkciót egyedülálló látványtechnika is kíséri. A koncertsorozat következő állomása augusztus 3-án Balatonfüred, majd augusztus 6-án a Margitsziget lesz. Miskolcra augusztus 19-én érkezik a produkció, de látható még többek közt Egerben, Veszprémben, Szegeden, Győrben, Kaposváron, Pécsett, Szolnokon, Debrecenben.

– Nagy megtiszteltetés számunkra ez az együttműködés, hiszen az LGT maradandó zenei értékeket képviselt itthon és külföldön is – fogalmazott Csík János a turnét megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

– Ezek a feldolgozások olyan újdonságokat mutatnak meg saját zenénkből, amit mi sem tudtunk korábban. Energiákat, szenvedélyt cibáltak elő belőlük a különleges hangszereléssel, a más hangszerekkel – mondta Presser Gábor a budapesti sajtótájékoztatón.

Bővebb információ a koncertek időpontjairól és helyszíneiről a Csík Zenekar hivatalos weboldalán, valamint Facebook oldalán található.

A Csík Zenekar és Presser Gábor (korábbi) közös produkciója itt tekinthető meg:

(Képek forrása: Kultúra-hu/Beliczay László)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek