Már fürdőzhetünk az Ellipsumban Miskolctapolcán

Hétvégén birtokba vették a látogatók a legújabb élményfürdőt. A 2019-ben kezdődött építkezés befejeződött, és megnyitotta kapuit az Ellipsum

Évszaktól függetlenül használható fürdőkomplexum jött létre, amely egész évben várja a Miskolcra érkezőket. Az 5 ellipszis alakú épületben minden korosztály talál magának kellemes kikapcsolódást. Sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medence, három csúszda, gyermekmedence, vizes játszótér és 66 méter hosszan egy virtuális utazást nyújtó VR csúszda is várja a vendégeket.

Kültéri fürdőzési lehetőség (Fotó: Ellipsum Facebook oldala)

Miskolc új élmény és strandfürdője szombat óta fogadja a látogatókat. Hivatalosan múlt pénteken nyitotta meg kapuit az Ellipsum Kiss János fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Varga Judit igazságügyi miniszter és Veres Pál polgármester jelenlétében. Aznap már nyolcvan szerencsés kipróbálhatta az új létesítményt, ők egy játékkal nyerték meg belépőjüket. Az első fizető vendégek szombaton érkeztek. A hétvégi tapasztalat azt mutatta, hogy a felnőtt lakosság körében a legnépszerűbb az új fürdő, nyugdíjasok és diákok jóval kevesebben voltak.

Csak a 4 év alatti gyermekek számára ingyenes, a többi korosztály többféle belépő közül választhat. Lehet jegyet venni az élményfürdőbe szólóban, külön a régi strandfürdőbe, valamint – a nyári időszakban – all in belépőt, ami az élményfürdő és a standfürdő használata mellett tartalmazza a wellness és fitnesz részleg használatát. Váltható 3 órás, illetve időkorlát nélküli belépő, és van délutáni kedvezmény is.

Gyermekmedence (Fotó: Ellipsum Facebook oldala)

A nyitás napjától egészen június 30-ig a miskolci lakcímkártyával rendelkezők 30 százalék engedményt kapnak az időkorlát nélküli jegyekre. Indulás előtt mindenkinek érdemes az Ellipsum hivatalos (ellipsumfurdo.hu), vagy Facebook oldalán tájékozódni a jegyárak tekintetében, és fontos tudni, hogy jelenleg csak védettségi igazolvánnyal lehet a fürdő területére belépni.

Minden korosztálynak kínál programlehetőséget az Ellipsum. Ötezer négyzetméteren hat beltéri és két kültéri medence, három óriáscsúszda, pihenőpark, napozóterasz, játszótér is található. Egyszerre 750 vendéget tud fogadni a fürdőkomplexum. Az élményfürdő különlegessége az a 66 méter hosszú VR csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül négyféle izgalmas virtuális világ tárul a csúszdázók elé.

Az átadó ünnepségen (b-j) Kiss János, Varga Judit és Veres Pál átvágta a szalagot (Fotó: Vajda János/MTI)

Az Ellipsum építése 2019 nyarán kezdődött, és a Modern Városok program keretében valósult meg, csaknem 13 milliárd forintból. A nyitást a koronavírus miatti intézkedések hátráltatták, de mostantól fogadja a vendégeket. Az egyedülálló formavilággal rendelkező, különleges szolgáltatásokat kínáló élményfürdő Lillafüred, a Diósgyőri vár, a belváros, a történelmi Avas boros pincéi mellett Miskolc turisztikai látványosságainak sorába lépett.

Az Ellipsumról készült ismertető itt tekinthető meg:

(Kiemelt kép: Ellipsum Facebook oldala)

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek