Ilyen lesz a hamarosan megépülő új mátrai élményfürdő

Új dimenzióba helyezi Kelet-Nógrád turizmusát az a beruházás, amelyet kormánytámogatásból építenek Pásztón. A kisváros meglévő strandját  fejlesztik termálfürdővé 1,5 milliárd forint felhasználásával. Farkas Attila, a Mátra-alji város polgármestere a napokban bemutatta a létesítmény látványterveit.

A strandfejlesztés két ütemben zajlik Pásztón, kormánytámogatásból. Az első ütemben eddig már több előkészítő munkát elvégeztek, a továbbiak kapcsolódva a második ütemhez, azzal együtt zajlanak majd. A beruházás munkálatai idén ősszel tartalékkút fúrással folytatódnak, hogy biztosított legyen a megfelelő vízellátás – tudtuk meg.

Az alapvetően egy gyermek és egy úszó medencével rendelkező pásztói strandon egy új, egész évben üzemelő, komplex élményszolgáltatásokat nyújtó, a családokat is kiszolgálni képes központi épület és egy új kültéri, négy évszakos termálmedence épül a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával együtt. Az új létesítmények megépítése mellett megújulnak a már meglévő egységek is.

Minderrre azért van lehetőség, mert a már említett első ütemben megvizsgálta a város a több évtizede lefúrt kút vizét és arról kiderült, hogy ásványi anyagokban gazdag, 32-33 fokos termálvízről van szó, amelyre Nógrád megyében máshol nincs példa. Ezt tovább kell melegíteni az ideális hőmérséklethez. A létesítményben az energiafelhasználást környezetbarát technológiákkal fogják megoldani.

A pásztói élményfürdő várhatóan 2023 második felében készül el.

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek