Várhatóan decembertől a befektetők rendelkezésére áll az új pásztói ipari terület

Nyolc és fél hektáros terület áll hamarosan a betelepülni kívánó vállalkozók rendelkezésére Pásztón, az Északi Ipari Területen, amelyet az önkormányzat 534 millió forint pályázati támogatás felhasználásával alakított ki.

A munkálatok februárban kezdődtek és a kivitelezési határidő előtt egy hónappal, szeptember 29-én be is fejeződtek. Épült elkerülő út, amely a 21-es főútba csatlakozik, közművesítették a területet, beleértbe az internet hálózatot is.

A beruházás jelentőségéről Farkas Attila polgármester elmondta: a beruházási szektorból szinte folyamatos az érdeklődés Pásztó iránt, de mostanáig nem volt a város kezelésében terület, amelyet kiajánlhattak volna. Mint mondta, a most kialakított ipari terület 8,5 hektár, amelyre érkeznek az érdeklődések különböző vállalatok részéről. A terület várhatóan decembertől áll majd a befektetők rendelkezésére.

Farkas Attila polgármester hozzátette: szintén a megyei önkormányzat hatáskörébe tartozó pályázat jóvoltából, a város déli részén is megkezdődött egy kisebb iparterület kialakítása 130 millió forintból, ott a közművesítés mellett egy 480 négyzetméteres csarnok is felépül majd.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek